ΜΥΩΠΙΑ

Είναι η αδυναμία του ματιού να διακρίνει με ευκρίνεια αντικείμενα σε μακρινές αποστάσεις.

argaiv1126

Ωφείλεται :

Σε συγκεκριμένη ανατομική ιδιαιτερότητα του βολβού του ματιού, • σε ισχυρότερη δύναμη (διοπτρική) του κερατοειδή ή του κρυσταλλοειδούς φακού, • σε συνδυασμό των παραπάνω, • σε εκφυλιστική αλλοίωση των χιτώνων του ματιού.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα με τη χρήση μυωπικών φακών.

Οταν οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις είναι σοβαρές, ενδεχομένως η οπτική οξύτητα να μην αποκαθίσταται στο φυσιολογικό επίπεδο με οποιοδήποτε διορθωτικό φακό.

Βασικό σύμπτωμα είναι η θολή, μειωμένη όραση για μακριά.

Επίσης, ένα συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται στους μύωπες, είναι το μισοκλείσιμο των ματιών, όταν προσπαθούν να δούν καθαρά ένα μακρινό αντικείμενο.

Η μυωπία διορθώνεται με:

1.μυωπικούς φακούς

2.ακούς επαφής

Μυωπικοί φακοί

Ανάλογα με το βαθμό της μυωπίας μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε οργανικούς φακούς (πλαστικούς), κρύσταλλο ή polycarbonate.

Οργανικός φακός αρκετά λεπτός ελαφρύς χαράζεται σχετικά εύκολα σπάζει δύσκολα επιδέχεται αντιχαρακτικές επιστρώσεις παρέχει ολική UV προστασία κατάλληλο για μικρές και μέσες μυωπίες

Κρύσταλλο εξαιρετικά λεπτό σχετικά βαρύ δεν χαράζεται σπάζει εύκολα παρέχει μερική UV προστασία κατάλληλο για υψηλές μυωπίες

Polycarbonate αρκετά λεπτό εξαιρετικά ελαφρύ χαράζεται δύσκολα δεν σπάζει παρέχει ολική UV προστασία κατάλληλο για μικρές και μέσες μυωπίες

Οσο αυξάνεται ο βαθμός της μυωπίας τα γυαλιά εμφανίζουν προβλήματα: • σμίκρυνσης των ματιών • αύξησης του περιφερειακού πάχους • αύξησης του βάρους των φακών Για ένα καλό οπτικό και αισθητικό αποτέλεσμα, δεν αρκεί μόνο η επιλογή του λεπτότερου φακού! Πολλές παράμετροι θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα: το είδος του σκελετού (μεταλλικό ή κοκκάλινο), η συνταγή, η διακορική απόσταση (κέντρο), το μέγεθος του φακού και άλλα. Στα καταστήματά μας συνεργαζόμαστε με όλες τις εταιρείες παραγωγής μυωπικών φακών, εγχώριων και εισαγόμενων. Γι΄ αυτό, κάθε φορά προτείνουμε εκείνο το φακό που θα μας εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα από πλευράς πάχους, σε συνδιασμό με την τελειότερη οπτική απόδοση.

 
NEWSLETTER